Zatvori
Jasmin Hadzic
07/03/2012

Njemački Bild izaziva: Uredništvo kupilo dvije grčke obveznice koje sada odbija zamijeniti za nove

Njemački tabloid Bild odlučio je privući pozornost nesvakidašnjim prkosnim potezom...

Naime, Bild je jutros objavio kako kao vlasnik grčkih državnih obveznica ne namjerava sudjelovati u "dobrovoljnoj" zamjeni obveznica koja će srezati vrijednost postojećih grčkih državnih obveznica za oko 70 posto. Naravno, potez Bilda je prije svega stvaranje besplatnog publiciteta za taj njemačkih tablod čije je uredništvo u prosincu kupilo dvije grčke obveznice vrijedne 10.000 eura za diskontnu cijenu od 4.815 eura.

Bild je već duže vremena iznimno kritičan prema problematici grčke krize, a AFP prenosi kako je uredništvo tog njemačkog tabloida nedavno pozivalo donji dom njemačkog parlamenta na odbijanje drugog paketa pomoći Grčkoj teškog 130 milijardi eura.

I dok svjetski mediji pišu o Bildovim "akrobacijama" s grčkim obveznicama, službena Atena donijela je Zakon s kojim će prisiliti vlasnike grčkih državnih obveznica na "dobrovoljnu" zamjenu.

Tako bi uredništvo Bilda moglo u svojim rukama uskoro imati grčke obveznice vrijedne "samo" 3.000 eura.

AFP navodi kako je Bild zamjenu obveznica prozvao "varkom" temeljenom na nerealnim očekivanjima oko razine zaduženosti Grčke. "Zamjena obveznica neće Grčkoj pomoći da se vrati na pravi put", poručuje Bild i dodaje kako će eventualnu dobit od prodaje grčkih obveznica donirati u humanitarne svrhe.

Pročitajte još:

- Grčki mirovinski fondovi neočekivano se usprotivili otpisu vrijednosti grčkih državnih obveznica

- Procurio tajni dokument: Grčki bankrot za Europu bi stvorio štetu tešku više od 1.000 milijardi eura!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram