Zatvori
Jasmin Hadzic
08/03/2012

Društvena mreža Pinterest već sada vrijedi više od 500 milijuna američkih dolara?

Ovih dana svih pričaju o društvenoj mreži Pinterest koja je doslovce preko noći dogurala do više od 10 milijuna članova...

Nakon Facebooka, Twittera i Google+ došao je i Pinterest! Iako pokrenut još "davne" 2010. godine, Pinterest je tek nedavno postao popularan kao novi koncept dijeljenja zanimljivog sadržaja. Korisnici na Pinterestu mogu zakačiti (pin) sadržaj unutar sadržajno različitih ploča (boards) i tako ga podijeliti sa svojim prijateljima.  Baš kao na Facebooku, na Pinterestu možete objaviti sve što Vam padne na pamet - fotografiju, poruku, link ili video.

Pinterest mjesečno posjećuje više od 12 milijuna ljudi, a prošlog listopada osigurao je i ulaganje vrijedno 27 milijuna dolara od poznatog venture capital ulagačkog fonda Andreessen Horowitz. Tada je vrijednost Pinteresta navodno bila procijenjena na oko 200 milijuna dolara, a prema novoj analizi koju je objavio PrivCo, Pinterest danas možda vrijedi više od 500 milijuna dolara.

U razgovoru za VentureBeat, direktor PrivCo-a, Sam Hamadeh, kazao je kako je Pinterest udvostručio broj korisnika od posljednje runde ulaganja, što vrijednost Pinteresta postavlja na nekih 400 milijuna dolara.

Hamadeh Facebooku predlaže akviziciju Pinteresta i dodaje kako bi Mark Zuckerberg za novu popularnu društvenu mrežu mogao iskeširati i više od 500 milijuna dolara.

Zanimljivo, 500 milijuna dolara - a Pinterest još uvijek ne dopušta slobodnu registraciju novih članova, već šalje pozivnice.

Tvrtka koja razvija Pinterest ima 30 zaposlenika i oko 37,5 milijuna dolara prikupljenog kapitala.

Pinterest je još uvijek "mala beba", vidjet ćemo kako će se razvijati u sljedećih nekoliko mjeseci, no već sada je sasvim jasno da je na pomolu stvaranje novog velikog igrača na polju društvenih mreža.

Pročitajte još:

- Njemačka braća Samwer ponovno kopiraju: Ovaj put besramno su pokrali novu internet zvijezdu Pinterest!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram