Zatvori
Poslovni Puls
09/03/2012

Kineske tvrtke zainteresirane za ulaganja u hrvatska vina, brodogradnju i energetski sektor

Kineski gospodarstvenici zainteresirani su za investiranje u povećenje proizvodnje vina u Hrvatskoj jer postoji ogromna potreba za vinom na velikom kineskom tržištu...

Izjavio je to veleposlanik Kine Shen Zhifei koji je u Splitu sudjelovao na okruglom stolu o mogućnostima suradnje Kine i pomorskog gospodarstva Jadrana, prenosi HRT. Zhifei je ponovio kako je jedna kineska tvrtka zainteresirana za kupnju Dalmacijavina te dodao da su kineski investitori obišli i neke druge vinare.

Zhifei je naglasio kako je Kina najveće rastuće tržište za prodaju vina te da je tamošnja prodaja vina u prošloj godini porasla za 80 posto. Napomenuo je i da ranije u Kini nije postojala navika pijenja crnog vina, no sada je velika potražnja i za crnim vinom, a Hrvatska ima vrhunska vina.

Također je kazao kako bi Kinezi mogli koristiti neka hrvatska znanja u brodogradnji te da bi se u toj industriji moglo zajedno proizvoditi koristeći hrvatske stručnjake i kineska dostignuća. Dodao je i kako su Kinezi imali neke razgovore u vezi s privatizacijskim procesom brodogradilišta u Hrvatskoj. Dodao je kako su zainteresirani i za energetski sektor u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

- Michelle Obama dobiva konkurenciju: Supruga novog kineskog predsjednika je lijepa pjevačica Peng Liyuan

- Drastično usporavanje: Kina ove godine očekuje gospodarski rast od “samo” 7,5 posto

Foto: YouTube

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram