Hrvatski električni automobil XD predstavljen na prestižnom sajmu automobila u Ženevi

xd_m

Prvi hrvatski električni auto XD tvrtke DOK-ING stigao je na svoje finalno odredište – Geneva Motor Show...

U sklopu dm zelene turneje, na putu od Dubrovnika do Geneve dugačkom preko 1.415 kilometara, vozački tim Marko Lasić Nered  i Tomislav Boško iz tvrtke DOK-ING prvi su hrvatski električni automobil punili u dm prodavaonicama kako bi javnost upozorili na manjak infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila koja su iznimno isplativ i ekološki prihvatljiv oblik prijevoznoga sredstva.

“Zapravo još ne možemo vjerovati da je ova zelena avantura gotova. Drago nam je da smo i mi imali svoga konja za trku na tako prestižnom događanju i da je i tamo privukao pažnju. XD je vizualno jako atraktivan, softverski izuzetno jak i izuzetno ekonomski isplativ te u potpunosti pogoduje okolišu i njegovoj zaštiti i kao takvog ga prepoznaju. Ipak, najvažnije od svega nam je poruka ova dm zelene turneje koja je došla do šire javnosti, osobito u Hrvatskoj, bitno je da se o ovoj problematici priča i da se na njoj radi”, istaknuo je Nered, idejni začetnik i organizator projekta.

Zelena turneja prvog hrvatskog električnog automobila održana je pod pokroviteljstvom dm-a kao dio dm green city projekta.

Pročitajte još:

Prvi hrvatski električni automobil Dok-ing XD predstavljen na prestižnom sajmu automobila u Los Angelesu

Ma kakav Ferrari i Lamborghini – pogledajte kako izgleda hrvatski Concept One (VIDEO

One Comment

Leave a Reply
 1. e ovo ja zovem vijest.
  električni kelt domaće pameti. …koji se puni u njemačkim DM storeovima dzizs damn
  da ste otišli kojiput na sajam u monzu provozati ferari vidjeli bi kako talijani foliraju i kako cijene samo svoje.

  dobijete osjećaj da je vaš narod glup ovim člankom. Mi smo ekološki osviješteni, čisti, zeleni a trilijarde eura će nastaviti zarađivati njemci i svijet na nama jer ćemo i dalje uvoziti aute na naftne prerađevine.
  i ne samo to, naftni biznis i lobby je i dalje najjači lobby na svijetu, 9 sestara da rule preko 1 biliju usd pre y, tu nam ispred nosa zarubežnjevt sjeda prekoput Broda, rasturaju i kradu nam naftna polju u Siriji, Sibiru, Iranu, Libiji.
  Ja sam Hrvat imam krasno dupe, j..te me svi jel to elektro shock damn ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *