Zatvori
Jasmin Hadzic
16/03/2012

Društvena mreža Path na kojoj ne možete imati više od 150 prijatelja - vrijedi 250 milijuna dolara?

Kod nas manje - više nepoznata društvena mreža uskoro bi mogla vrijediti više od 250 milijuna američkih dolara...

Prema pisanju TechCruncha, društvena mreža Path uskoro zatvara drugi krug ulaganja težak 25 do 30 milijuna dolara koji će tvrtku iz San Francisca vrednovati na više od 250 milijuna dolara. Veliki američki fondovi rizičnog kapitala u Path su do sada uložili 11,2 milijuna dolara.

Ako ne znate o čemu je riječ, Path je mobilna društvena mreža koja ograničava Vaš krug prijatelja. Tako na Pathu možete imati maksimalno 150 prijatelja (u početku je limit iznosio 50 prijatelja). Osnivači tvrde kako je u eri Facebooka i "otvorenog dijeljenja" svijetu potrebna alternativna društvena mreža zatvorenog tipa na kojoj će korisnici komunicirati i dijeliti sadržaj isključivo s bliskim prijateljima i obitelji.

Od javnog pokretanja u listopadu 2010. godine, Path je dogurao do više od 2 milijuna korisnika, što je impresivna brojka za društvenu mrežu koja namjerno ograničava broj korisnikovih prijatelja.

Path je nedavno zaradio mjesto na naslovnici tehnoloških medija nakon što je procurila informacija da bez dopuštenja prikuplja podatke o svojim korisnicima. Iz tvrtke koja upravlja ovom društvenom mrežom objavljeno je kako će praksa prikupljanja podataka biti promijenjena.

Iza Patha inače stoje poznata imena američke tehnološke scene - suosnivač Napstera Shawn Fanning i jedan od prvih Facebookovih direktora Dave Morin (koji je ujedno i direktor Patha).

Pročitajte još:

- Društvena mreža Pinterest već sada vrijedi više od 500 milijuna američkih dolara?

- Twitter je kupio nekoć popularni mikro-blog alat Posterous za nepoznati iznos

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram