Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2012

Krenula proljetna rasprodaja: Ruski div Gazprom želi kupiti grčku državnu plinsku tvrtku DEPA

Ruski plinski div Gazprom razmišlja o tome da se prijavi na natječaj za privatizaciju grčke plinske tvrtke DEPA, priopćeno je iz te ruske tvrtke...

Gazprom je objavio da bi mogao podastrti ponudu za DEPA-u zajedno s infrastrukturnim poduzećem Prometey Gaz koje je osnovao u suradnji s grčkim partnerima.

Rusko je poduzeće ovog mjeseca objavilo da su se njegovi predstavnici sastali s višim dužnosnicima grčke vlade kako bi razmotrili izglede za privatizaciju DEPA-e i njezina operatera za plinsku mrežu DESFA. Privatizacija ta dva poduzeća sastavni je dio šireg programa prodaje državnih udjela u grčkim državnim poduzećima kojima vlada u Ateni namjerava prikupiti 50 milijardi eura.

Ruski plinski div mogao bi kupiti udjele i u DEPA-i i u DESFA-i, što bi mu omogućilo izravnu isporuku plina europskim potrošačima, izvijestio je ruski poslovni dnevnik Vedomosti.

Analitičar ruskog Nomos-Banka Denis Borisov procijenio je da bi dvije grčke tvrtke mogle stajati od 1,5 do dvije milijarde dolara, ali je pretpostavio da će cijena vjerojatno biti i niža s obzirom na grčke dužničke probleme.

Pročitajte još:

- Irci također spremaju novu privatizaciju: Na bubnju energetske tvrtke, zrakoplovne kompanije…

- Grčka smanjuje minimalnu plaću, daje 15.000 otkaza u javnom sektoru, ali i dalje isplaćuje 13. i 14. plaću

Foto: Pancho, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram