Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2012

Dorseyjev Square dobio žestoku konkurenciju: PayPal predstavio mobilni čitač kreditnih kartica

Američki div PayPal predstavio je čitač kreditnih kartica za mobilne telefone koji će korisnicima omogućiti jednostavne mobilne financijske transkacije...

PayPal Here se sastoji od plavog trokutastog čitača koji se prikopča na audio konektor pametnog telefona te aplikacije uz pomoć koje se transakcije procesuiraju. Na taj način PayPal je postao konkurencija Squareu izumitelja Twittera Jacka Dorseyja i Google Walletu, javlja BBC.

- Osnivač Twittera Jack Dorsey želi zamijeniti fizičke blagajne inovativnom Square iPad aplikacijom

PayPal Here trenutno radi samo na iPhoneovim, ali već sljedećeg mjeseca trebala bi se pojaviti varijanta i za Android. Osim mogućnosti čitanja većine debitnih i kreditnih kartica, PayPalov software nudi i opciju skeniranja pomoću kamere smartphonea za plaćanje čekova.

PayPal svoj čitač trenutno trgovinama isporučuje besplatno, ali uz potpisivanje ugovora koji PayPalu prebacuje proviziju od 2,7 posto na svaku transakciju. Čitači se trenutno isporučuju u SAD-u, Kanadi, Australiji i Hong Kongu, a u narednih nekoliko tjedana i mjeseci bit će dostupni u Europi i ostatku svijeta.

Pročitajte još:

- Andreessen Horowitz uložio 25,5 milijuna dolara u servis za online plaćanje putem web kamere

- Ashton Kutcher uložio u američki startup koji želi eliminirati naknade za online financijske transakcije

Foto: PayPal, Izvor: Index

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram