Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2012

Apple od srpnja počinje isplaćivati kvartalnu dividendu u iznosu od 2,65 dolara po dionici

Baš kao što smo ranije danas i prognozirali...

Apple je danas najavio pokretanje programa isplate dividende i otkupa vlastitih dionica.

Vlasnici Appleovih dionica u iduće tri godine mogu računati na isplatu kvartalne dividende u iznosu od 2,65 dolara po dionici i to već od srpnja ove godine. Kada je u pitanju otkup dionica, Apple planira potrošiti 10 milijardi dolara na otkup vlastitih dionica počevši od 30. rujna, odnosno na sam početak nove Appleove fiskalne godine.

Oba programa Apple će stajati oko 45 milijardi dolara, objavio je financijski direktor Applea Peter Oppenheimer i dodao kako Apple očekuje novih 150 milijardi dolara u gotovini do kraja 2015. godine. "Imamo puno povjerenja u našu budućnost i vidimo ogromne mogućnosti ispred nas", rekao je Oppenheimer.

Appleov izvršni direktor Tim Cook kazao je kako će Apple nakon isplate dividende i otkupa dionica imati dovoljno novca za nova ulaganja u razvoj i istraživanje, otvaranje novih prodajnih centara i jačanje infrastrukture.

Nakon objave iz Applea, dionica te kompanije ostvarila je rast od gotovo 2 posto, te trenutno trguje uz cijenu od 595 dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram