Zatvori
Jasmin Hadzic
19/03/2012

Ludnica u Silicijskoj dolini: Biznismen ponudio vilu od 29 milijuna dolara za dionice Facebooka

Ludnica oko Facebookovog izlaska na burzu dostiže vrhunac...

Među nekretninskim agentima u Kaliforniji već se neko vrijeme šuška o cjenovnom "boomu" u i oko tzv. "Silicijske doline" zbog predstojećeg Facebookovog IPO-a. Naime, Facebook će u svibnju ili lipnju postati javno izlistana dionička kompanija. Pretpostavlja se da će više od 1.000 Facebookovih zaposlenika i dioničara postati novopečeni milijunaši. Zbog toga kalifornijski nekretninski agenti ovih dana užurbano pripremaju prezentacije svojih luksuznih vila koje će ponuditi Facebookovcima.

Los Angeles Times donosi zanimljivu priču o tome kako su Facebookove dionice postale neslužbena valuta Silicijske doline...

Direktor jedne brend menadžment kompanije, Kenneth Raasch, ovih je dana objavio oglas u kojem prodaje svoju luksuznu vilu i pripadajući privatni posjed/park koji se prostire na 4,5 hektara. Ova vijest ne bi bila neobična da Raasch umjesto novca nije zatražio dionice Facebooka. Tako je u oglasu za prodaju luksuzne vile sa šest spavaćih soba navedeno kako vlasnik u zamjenu za vilu ne traži gotovinu, već 29 milijuna dolara vrijedne dionice Facebooka!

"Nikada nisam vidio takvu kompaniju koja iz temelja mijenja stvari. Volio bih biti dio toga (Facebookovog IPO-a)", rekao je Raasch koji se nada kako će neki Facebookov dioničar biti spreman za ovu neobičnu trgovinu prije nego što kompanija Marka Zuckerberga izađe na burzu.

Ideju za ovu bizarnu razmjenu "dobara" dobio je nakon što je jedan od Facebookovih ulagača, Rus Yuri Millner, kupio jednu od najluksuznijih vila u Kaliforniji i to za 70 milijuna dolara.

"Nadam se da Yuri ima neke prijatelje koji bi bili zainteresirani za moju vilu", poručuje Raasch.

Pravu vrijednost Facebooka doznat ćemo tek nakon inicijalne javne ponude dionica (IPO), no trgovanje Facebookovim dionicama na sekundarnim tržištima sugerira vrijednost od oko 100 milijardi dolara.

Pročitajte još:

- Facebook za dvije godine može računati na godišnje prihode od 7,64 milijarde dolara

- Grafiter koji je šarao po zidovima Facebookovog sjedišta sada posjeduje dionice vrijedne 500 milijuna dolara

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram