Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2012

Voda došla do grla i u Velikoj Britaniji: Kinezima prodaju koncesije na ceste i autoceste?

Britanski premijer David Cameron odlučio je, prema pisanju Guardiana, otvoriti vrata stranim investitorima koji žele ulagati u britansku infrastrukturu...

Guardian naime donosi vijest da će Britanija omogućiti stranim fondovima uzimanje cesta i autocesta u višegodišnju koncesiju, što dosad nije bilo moguće.

Vlada premijera Davida Camerona odlučila se za takav radikalan potez jer država jednostavno nema novca da sama investira u infrastrukturu, a ona je, prema Cameronovim riječima, u takvom stanju da joj je hitno potrebna obnova.

Kao najizgledniji mogući ulagači ističu se kineski fondovi s kojima su već obavljeni i preliminarni razgovori, a Cameron je zadužio nadležne institucije da do jeseni naprave plan i program i izvijeste ga o svim potencijalnim opcijama.

Stručnjaci ističu da bi potrebne investicije za revitaliziranje britanskih prometnica mogle doseći iznos od 100 milijardi funti.

Pročitajte još:

- Kineske tvrtke zainteresirane za ulaganja u hrvatska vina, brodogradnju i energetski sektor

- Treba li nas ovo zabrinjavati: Kineski proračun za obranu po prvi put premašio 100 milijardi dolara!

Foto: Flickr, Izvor: Večernji

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram