Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2012

Inovativno ili nepotrebno: Od 1. siječnja svi hrvatski radnici dobivaju nove digitalne radne knjižice

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava planira s 1.siječnjom 2013. godine uvesti digitalne radne knjižice, iako Hrvatska ima obvezu uvođenja istih tek do 1. srpnja 2013., piše danas Slobodna Dalmacija...

Ministarstvo je odlučilo pomaknuti rok i uvodi digitalne radne knjižice od 1. siječnja 2013. godine, tako da će dosadašnji papirnati oblik radnih knjižica otići u povijest. Slobodna Dalmacija iz Ministarstva saznaje da će se digitalna radna knjižica novim korisnicima izdavati u obliku kartice koja bi u sebi sadržavala podatke o radniku i digitalni potpis.

Digitalna radna knjižica će, kao i papirnata, imati podatke o korisniku, a to su podaci o obrazovanju, stručnoj spremi, profesiji, točnom razdoblju radnoga staža te o poslodavcima kod kojih je taj radni staž ostvaren, točnije o prijavama i odjavama. Podaci će biti pohranjeni na internetu, a pristup podacima će imati sami korisnici i institucije kojima su ti podaci potrebni, ponajprije Zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (na čijim će stranicama biti web servis putem kojeg će se dolaziti do navedenih podataka).

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da cijena cijelog projekta ne bi smjela prelaziti više od nekoliko stotina tisuća kuna.

Nešto sumnjamo da će ova vijest previše zanimati vojsku od gotovo 335.000 nezaposlenih...

Pročitajte još:

- PAŽNJA: Evo kako se možete prijaviti za HZZ-ove poticaje ukupne vrijednosti 350 milijuna kuna

- RBA analitičari: Očekujemo daljnji nastavak negativnih trendova na tržištu rada u 2012. godini

Foto: Screenshot

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram