Zatvori
Jasmin Hadzic
20/03/2012

Mislite da se možete obogatiti na dionicama? Vrijeme je da pročitate Jamesa Altuchera...

Američki hedge fond menadžer, a istovremeno zanimljiv bloger napisao je još jedan sjajan tekst koji vrijedi pročitati...

Ako se usred noći budite s idejom kako zgrnuti pravo malo bogatstvo na dionicama, najbolje što možete učiniti jest vratiti se u krevet i nastaviti spavati, piše James Altucher u posljednjem blog komentaru. Američki hedge fond mendžer i jedan od najpopularnijih financijskih blogera, upozorava kako mali igrači ne mogu "pobijediti" Wall Street, pa je bolje da niti ne pokušavaju.

Ulagači zaboravljaju da u isto vrijeme 5 milijuna drugih ljudi također pokušava otkriti recept za bogaćenje na dionicama - a velika je vjerojatnost da dio tih ulagača ima bolje informacije, snažnija računala i veći IQ od Vas, poručuje Altucher.

"(Strategije) su najobičnije s*anje. Ništa to ne funkcionira", piše Altucher.

Altucher komentira kako je najbolji put do bogatstva ujedno i onaj najočitiji - izgradite kompaniju koja rješava konkretan problem i zatim zadržite vlasničke udjele što duže vrijeme u svojim rukama.

U suprotnom protiv sebe imate hedge fond menadžere koji posjeduju insajderske informacije, high frequency tradere sa super-snažnim računalima, političare koji unaprijed znaju koji će se zakoni donositi (a imaju utjecaj na tržište) i bogate bankare koje nije briga hoće li njihove dionice izgubiti na vrijednost jer "kruh" zarađuju na provizijama.

Iako je Altucher ovo pisao u svezi Wall Streeta, sigurni smo da puno ovih informacija vrijedi i za hrvatsko dioničko tržište.

Altucherov sjajni komentar u cijelosti možete pročitati ovdje!

Pročitajte još:

- Nenad Bakić pokrenuo vlastiti burzovni indeks ZAX jer smatra da CROBEX više nije relevantan!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram