Zatvori
Jasmin Hadzic
21/03/2012

Najveći europski venture capital fond ulaže 150 milijuna eura u biotehnološke startupove

Poznati (a vjerojatno i najveći) europski venture capital ulagački fond okreće se ulaganjima u biotehnološke i znanstvene startupove...

Europski fond rizičnog kapitala Index Ventures, koji je do sada ulagao u brzorastuće tehnološke kompanije poput Skypea, Soundkicka, Last.fm-a i drugih, najavio je pokretanje novog fonda teškog 150 milijuna eura, a koji će ulagati u mahom biotehnološke tvrtke koje rade na znanstveno - inovativnim projektima.

- Hrvatski internet poduzetnici, Index Ventures ima fond od 500 milijuna eura koje želi uložiti i u Vaš startup!

Index Ventures je i u prošlosti ulagao u bio-tehnologiju, no ovo je prvi put da otvara poseban fond za ekskluzivna ulaganja u taj sektor.

Zanimljivo, veliki partneri novog Indexovog fonda su farmaceutski divodi GlaxoSmithKline i Johnson & Johnson koji su zajedno uložili 100 milijuna eura u Indexov fond.

Stoga - ako imate tvrtku koja pokušava proizvesti neki supercool novi šampon ili inovativni sapun, javite se ovoj ekipi.

Index Ventures je osnovan još davne 1996. godine u Švicarskoj, a navodno raspolaže ulagačkim kapitalom od oko 2 milijarde eura.

Pročitajte još:

- Ashton Kutcher sudjelovao u 1,2 milijuna dolara vrijednom ulaganju u njemački internet startup Gidsy

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram