Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2012

Svjetsko tržište: Pad PMI prerađivačkog i uslužnog sektora u Njemačkoj, korekcija dolarskih obveznica...

PMI indikatori prerađivačkog i uslužnog sektora u Njemačkoj pali su u ožujku suprotno očekivanjima tržišta...

PMI Manufacturing se spustio na 48,1 s 50,2 u veljači, dok se PMI Services spustio na 51,8 s 52,8 u veljači. Isto tako, PMI indeks prerađivačkog sektora eurozone u istom se mjesecu smanjio na 47,7, a uslužnog sektora na 48,7. Vrijednosti ispod 50 upućuju na pad aktivnosti.

S druge strane, s američkog tržišta rada pristizale su dobre vijesti. Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u prošlom je tjednu pao za 5 tisuća u odnosu na prethodni tjedan, što je veći pad od očekivanja, dok se broj obnovljenih zahtjeva za nezaposlene smanjio za devet tisuća. Pokazatelj vodećih indikatora u SAD-u (Leading Indicators) porastao je u veljači za 0,7% u odnosu na siječanj.

Treći dan za redom američke državne obveznice zabilježile su rast cijena pod utjecajem razmjerno loših ekonomskih objava u Europi i naznaka usporavanja u Kini. Blagi optimizam vratila je tek objava s američkog tržišta rada, ali averzija prema riziku i potražnja za sigurnim utočištima bila je postojana i tijekom četvrtka.

Stoga se i prinos na njemački desetogodišnji bund ponovno spustio na 1,9%, a prinosi periferije su porasli (Španjolska 10-g. na 5,49 (najviše od sredine veljače),a Italija isto dospijeće 5,1%), prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram