Zatvori
Jasmin Hadzic
24/03/2012

Online glazbena streaming senzacija Spotify uskoro će vrijediti 3,5 milijardi američkih dolara?

Europski glazbeni streaming servis koji je promijenio način na koji ljudi konzumiraju glazbu - navodno se sprema za novi krug ulaganja...

Kako doznaje BusinessInsider, Spotify ovih dana razgovara s potencijalnim ulagačima oko novog multimilijunskog ulaganja koje bi kompaniju sa sjedištem u Londonu trebalo vrednovati na oko 3,5 milijardi američkih dolara. No, BI piše kako ulagači, a uglavnom je riječ o fondovima rizičnog kapitala iz Silicijske doline, nisu previše zainteresirani za ulaganje po tako visokoj valuaciji.

Jedan od najvećih američkih tehnoloških VC fondova, Andreessen Horowitz, navodno je odustao od novog ulaganja u Spotify - što pomalo iznenađuje.

Spotify je prošle godine zatvorio ulagačku rundu od basnoslovnih 100 milijuna dolara uz procijenjenu vrijednost od 1 milijarde dolara. Kupovanje prava na glazbu nije jeftino i Spotifyjeva financijska "krvna slika" to najbolje dokazuje...

Osnovan još davne 2006. godine, Spotify je navodno tek u posljednje vrijeme postao profitabilan iako i tu ima oprečnih izvješća.

Spotify danas ima oko 10 milijuna korisnika od kojih 3 milijuna korisnika plaća mogućnost neograničenog preslušavanja bogate glazbene kolekcije od čak 16 milijuna pjesama. Ostatak Spotifyjevih korisnika, ovih 7 milijuna, besplatno preslušava pjesme no s nekoliko ograničenja, uključujući i dosadne reklame.

Na našu veliku žalost, Spotify nije dostupan u Hrvatskoj (i ne postoje naznake da će uskoro postati), no nedavno smo dobili Deezer - putem kojeg za 25 kuna mjesečno možete preslušavati više od 15 milijuna pjesama.

Pročitajte još:

- Spotify od danas dostupan i u SAD-u: Hoće li ovo promijeniti način na koji konzumiramo digitalnu glazbu?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram