Zatvori
Jasmin Hadzic
26/03/2012

Startup groznica u Hollywoodu: Jessica Alba osigurala ulaganje teško 27 milijuna dolara za svoj startup

Hollywood i dalje trese tzv. "startup groznica"...

Javna je tajna da brojni pripadnici američke estrade sve češće zalaze u tehnološke vode i to uglavnom kao ulagači u ambiciozne startup tvrtke. Od Ashtona Kutchera koji je popularizirao ovaj trend celebrity poslovnih ulagača, pa sve do Leonarda DiCapria, Justina Biebera i Kim Kardashian. No, neke zvijezde ne zadovoljavaju se samim ulaganjem svojih milijuna, već i same žele aktivno sudjelovati u gradnji nove tvrtke.

Poput Bar Refaeli koja je otvorila vlastitu online trgovinu dizajnerskog donjeg rublja ili Jessice Albe.

Upravo smo o Albi nedavno pisali...

Mlada glumica je prije nešto više od dva mjeseca pokrenula e-trgovinu Honest.com na kojoj prodaje prirodne, biorazgradive i ekološke proizvode za dječju njegu i dom. Alba ističe kako je ideja za osnivanje kompanije došla nakon što je doznala da brojni proizvodi za dječju njegu sadrže opasne i toksične kemikalije.

A da su američki fondovi rizičnog kapitala u Albinoj kompaniji namirisali dobru zaradu govori i vijest kako je Honest.com prošli tjedan osigurao ulaganje teško 27 milijuna dolara i to od poznatih američkih venture capital fondova General Catalyst, Lightspeed Venture Partners i Institutional Venture Partners (IVP).

Kako ne biste pomislili da je Alba samo lijepo zaštitno lice Honesta:  američka glumica koja nas nikada nije oduševila svojim glumačkim umijećem - predsjednica je Uprave spomenute kompanije.

Sretno Jessica!

Pročitajte još:

- NOVI TREND: Poznati glumci, pjevači i celebrityji počeli ulagati u internet kompanije 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram