Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2012

Svjetsko trište: Rast poslovnog povjerenja u Francuskoj, američko tržište nekretnina još uvijek čeka oporavak...

Indikator poslovnog povjerenja u Francuskoj u ožujku je porastao na 96 (s 92 u veljači), što je iznad očekivanja tržišta...

Rezultati trgovine na malo u Italiji u siječnju su bili bolji od očekivanja. Na godišnjoj je razini zabilježen blagi pad od 0,8%, dok je na mjesečnoj razini ostvaren rast od 0,7 posto.
Tržište nekretnina u SAD-u još nije blizu oporavka, što potvrđuju posljednji rezultati prodaje novoizgrađenih stambenih objekata u SAD-u. U veljači je tako zabilježen pad na mjesečnoj razini od 1,6 posto.

I američke i njemačke obveznice nastavile su rasti i na samom kraju tjedna pri čemu je potražnja za sigurnim utočištima dominantno podržana strahom od usporavanja globalnog gospodarstva, a američke obveznice podršku su pronašle i u neočekivanom padu prodaje novosagrađenih objekata. Pritom se spread između prinosa na desetogodišnja njemačka i američka izdanja proširio na najvišu razinu od početka godine.

S američkog tržišta ovaj tjedan ekonomske objave mogle bi imati neutralan do pozitivan utjecaj na prinose. Na primarno tržištu u Europi za danas je izdanje obveznica najavila Belgija, a u utorak i četvrtak i Italija, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram