Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2012

Slavko Linić nije čovjek od šale: Nesposobne članove Uprava i Nadzornih odbora želi kazniti sa 150.000 eura!?

Već smo naučili da Slavko Linić nije čovjek od šale...

Ministar financija Slavko Linić i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavili su Zakon o financijskom poslovanju kao prelomnu točku u borbi protiv nelikvidnosti i spašavanju posrnulih tvrtki, a Zakon će biti oštar prema članovima uprava, piše danas Slobodna Dalmacija.

Radni naziv zakona je "Zakon o financijskom poslovanju i prisilnoj nagodbi", a u Saboru bi se trebao naći u travnju ili svibnju. Vlada ovim zakonom želi natjerati članove uprava i nadzornih odbora da prije stečaja pokušaju provesti postupak prisilne nagodbe.

Ako čelni ljudi tvrtke koja ima tržišnu perspektivu odvedu u stečaj, a da prethodno nisu pokušali provesti prisilnu nagodbu moći će ih se novčano kazniti. Tako će svaki čelni čovjek velike tvrtke moći dobiti kaznu od 20.000 eura ako je riječ o malom poduzeću do 150.000 eura ako se radi o velikoj tvrtki.

Cilj zakona je smanjiti i odgoditi dospjelost dužnikovih obveza, omogućiti da se dugovi otplaćuju u ratama uz izmjenu rokova dospjelosti, kamatnih stopa ili drugih uvjeta kredita te povećanjem temeljnog kapitala pretvaranjem potraživanja vjerovnika u vlasničke udjele ili dionice, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još:

- Ministar Slavko Linić može biti zadovoljan: Proračun se puni bolje od svih očekivanja

- Slavko Linić osim Croatia osiguranja i HPB-a u privatizaciju šalje i kutinsku Petrokemiju?

Foto: Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram