Zatvori
Jasmin Hadzic
04/04/2012

Braća Samwer ponovno u akciji: Njemački klon - majstori žele kopirati Square sustav mobilnog plaćanja?

Najpoznatiji njemački internet poduzetnici spremaju novi "klon" startup - ovaj put odlučili su preuzeti ideju izumitelja Twittera i njegovog Squarea...

Braća Samwer u tehnološkim krugovima postala su poznata po seriji vrlo (financijski) uspješnih “kloniranja” popularnih američkih internet servisa na njemačkom tržištu koje su zatim prodali natrag američkim “originalima” prilikom širenja na europsko tržište. Njihov poslovni inkubator Rocket Internet u posljednje je vrijeme neobično aktivan. "Klonirali" su gotovo sve poznatije američke startupove - od AirBnB-a, pa sve do Fab-a, Pinteresta i "teškaša" Groupona i Facebooka.

A sada je došlo na red i mobilno plaćanje...

Kako javlja GigaOM, Samweri rade na novom startupu pod nazivom Zenpay - a riječ je o kopiji američkog Squarea izumitelja Twittera Jacka Dorseya. Ako ne znate o čemu je riječ, Square omogućuje jednostavnu autorizaciju kreditnih kartica putem malog dodatka koji se može vrlo jednostavno postaviti na smartphoneove i tablet računala.

Square je u posljednjih nekoliko mjeseci postao iznimno popularan u SAD-u, a neki analitičari očekuju kako će Square do kraja godine obraditi financijske transakcije vrijedne više od 4 milijarde dolara. Uz Square u SAD-u gotovo svaki dan niču novi startupovi koji žele revolucionarizirati sustave mobilnog plaćanja "u hodu".

Stoga, ne treba čuditi što su Samweri odabrali upravo ovaj sektor kao iduću postaju na svom "klonerskom" poslovnom putu.

Zenpay još uvijek nije doživio javno predstavljanje, a GigaOM navodi kako su Samweri već registrirali internet domene Zenpay.de, Zenpay.it i Zenpay.fr.

Hoće li Zenpay uspješno lokalizirati ono što je Square učinilo servisom br. 1 za mobilno plaćanje u SAD-u - tek ostaje za vidjeti...

Pročitajte još:

- Braća Samwer u strahu – bivši zaposlenici osnovali novu njemačku tvornicu internet klonova

- BRAĆA SAMWER: Nijemci ih mrze, a na Grouponu su “okrenuli” milijardu dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram