Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2012

Baš ti hvala Slavko: Vlada kreditne obveze brodogradilišta teške 1,84 milijardi kuna pretvorila u javni dug

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila preuzeti kreditne obveza 3. maja, Brodotrogira i Brodosplita, osiguranih državnim jamstvima. Ministar financija na Vladi je rekao da se te kreditne obveze prenose u javni dug Hrvatske...

"Vrijednost kredita, koji su inače u eurima i dolarima, iznosi po današnjem tečaju jednu milijardu 837 milijuna kuna. Uvjeti pod kojima zaključujemo su dvije godine počeka i četverogodišnje otplate. Kamata je negdje skoro za 1% povoljnija nego ranije", izjavio je ministar financija Slavko Linić, prenosi HRT.

Vlada je također prihvatila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prostornom uređenju i gradnji. Riječ je o malim, ali iznimno važnim intervencijama prije sveobuhvatnih izmjena koje će se početi primjenjivati za pola godine.

Tim se zakonom legaliziraju bespravno sagrađeni objekti do 21. lipnja 2011. Time želi zaštititi obalu od daljnje devastacije.

Prema riječima ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka, imamo 35.000 bespravano sagrađenih kuća na 70 metara od mora. Dosad je legalizirano samo 250 objekata od otprilike 250.000 u cijeloj zemlji.

Pročitajte još:

- Sada je i službeno: Brodogradilište Kraljevica i splitsko Dalmacijavino idu u stečaj

- SKANDAL: Vlada prodaje Brodosplit čovjeku protiv kojeg se vodi kazneni postupak za varanje države?

Foto: Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram