Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2012

Tržište novca: Blagi pad tečaja EUR/USD na svjetskim deviznim tržištima

Jučer je na svjetskim deviznim tržištima tečaj EUR/USD zabilježio blagi pad na dnevnoj razini...

Tečaj se spustio s 1,323 s početka dana na 1,314 dolara za euro na koliko je trgovanje zatvoreno. Na vrijednost eura negativno se su se odrazili negativni rezultati u eurozoni (pad trgovine na malo u Njemačkoj i u eurozoni te pad industrijske proizvodnje u Njemačkoj). Nadalje, slabljenju jedinstvene europske valute pridonijela je i slaba potražnja na aukciji španjolskih obveznica nakon koje je porasla potražnja za sigurnim utočištima.

U srijedu je trgovanje na domaćem deviznom tržištu bilo u znaku nastavka laganog jačanja domaće valute naspram eura. Trgovanje je započeto nešto ispod razine 7,490 kuna za euro da bi se uslijed jače ponude deviza od strane institucionalnih investitora i bankarskog sektora, tečaj spustio do razine 7,480 kuna za euro, gdje je bilo interesa za kratkoročno uzimanje profita te je trgovanje okončano na razini od 7,483 kuna za euro.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,490631 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram