Zatvori
Jasmin Hadzic
06/04/2012

INSTAGRAM: Popularna aplikacija za retro fotografiranje možda vrijedi više od 500 milijuna dolara

Mobilna aplikacija koja će od Vaše fotografije uz pomoć naprednih filtera učiniti pravo malo retro umjetničko djelo - u samo nekoliko mjeseci osvojila je svijet...

Danas malo tko još nije čuo za Instagram - mobilnu aplikaciju za fotografiranje s filterima i svojevrsnu društvenu mrežu. Od prvog javnog predstavljanja u listopadu pretprošle godine, Instagram je dogurao do više od 30 milijuna korisnika na iOS (iPhone, iPad) uređajima, a ovih dana predstavljena je i inačica aplikacije za Android uređaje koja u samo 24 sata preuzeta više od milijun puta.

Sve ove brojke govore dovoljno - Instagram je pravi hit!

AllThingsD javlja kako će kompanija koja razvija megapopularni Instagram uskoro zaključiti novu rundu ulaganja tešku oko 50 milijuna dolara. Ulaganje navodno predvodi poznati fond rizičkog kapitala Sequoia Capital, a sudjeluje i ruski Digital Sky Technologies (DST).

Instagram nema prihoda, ali će zbog svoje globalne popularnosti gotovo sigurno postati meta akvizicije nekog velikog ICT diva.

Prema pisanju AllThingsD-a, Instagram bi nakon zatvaranja posljednje runde ulaganja mogao vrijediti i više od 500 milijuna dolara.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu koja razvija Instagram do sada je osigurala ukupna ulaganja od 7,5 milijuna dolara.

Instagram možda ima više od 30 milijuna korisnika, ali i samo 13 zaposlenika koji brinu o radu i razvoju ove najpopularnije mobilne aplikacije za fotografiranje.

A ovo je još jedna priča o instant uspjehu koji je moguć samo u Silicijskoj dolini...

Pročitajte još:

- Nova foto aplikacija Instagram već ima milijun korisnika diljem svijeta!

- Instagram – nova iPhone aplikacija za fotografiranje je hit u nastajanju

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram