Zatvori
Poslovni Puls
06/04/2012

Novi ministar prometa je roker, trenira kung fu, a želi revitalizirati željeznicu i proširiti širokopojasni internet

Kako je još prekjučer objavljeno, Vlada će uskoro predložiti Krapinsko - zagorskog župana Sinišu Hajdaša Dončića za novog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture nakon što je Zlatko Komadina podnio ostavku zbog zdravstvenih problema...

A Siniša Hajdaš Dončić je sve samo ne tipičan hrvatski političar.

Kako doznaje Jutarnji list, novi čovjek u Vladi je vegetarijanac, trenira kung fu, sluša TBF i Hladno pivo, a uz svoje prezime dodao je i ženino djevojačko. Osim toga, uživa u kuhanju, pušio je travu i ima tetovažu.

"Odlika dobrog ministra, a nadam se da ću biti dobar ministar, je da ima dobar tim stručnjaka. Svaki čovjek ne treba znati sve o svemu, ali treba znati harmonizirati mišljenja, znati prioritete i odlučivati što je prednost, a što nedostatak određenog projekta", izjavio je jučer krapinsko-zagorski župan.

"Hrvatsku doživljavam kao integralni sustav i moja osnovna edukacija je regionalni razvoj. Hrvatsku promatram kao mozaik regija. Neke su regije dosad bile zapostavljene, bilo fizičkom, bilo socijalnom infrastrukturom, poput Zagorja iz kojeg dolazim. No to ne znači da ću sada pogodovati svojem Zagorju. Moj cilj je sustav u kojem se ne odlučuje ni po babama ni po stričevima ni po poznanstvu", rekao je Hajdaš Dončić.

Otvoreno će voditi ministarstvo kao što je, kako je rekao, otvoreno vodio i Krapinsko-zagorsku županiju, a prioriteti će mu biti željeznica i širokopojasni internet.

"Hrvatska bi trebala biti moderna zemlja koja sustavno rješava svoje probleme, među kojima i infrastrukturne", rekao je Milanovićev kandidat za nasljednika Zlatka Komadine.

Inače, novi ministar je prošle godine gostovao u emisiji "Nedjeljom u 2", a njegov razgovor s Aleksandrom Stankovićem možete pogledati u nastavku:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram