Zatvori
Poslovni Puls
06/04/2012

Turci ne odustaju od Europske unije: Ako smo mogli čekati 45 godina za početak pregovora, možemo još malo...

Turski ministar vanjskih poslova Egemen Bagis poručio je europskim političarima, koji misle da će obeshrabriti Tursku stvarajući joj poteškoće na njezinu putu prema Europskoj uniji, da neće uspjeti...

"Nijedna zemlja nije suočena s toliko zapreka, izazova i poteškoća kao moja u svojem procesu pristupa Europskoj uniji", rekao je Egemen Bagis tijekom posjeta Bukureštu. Kao primjer naveo je sporost pristupnih pregovora.

"No, svaka zemlja koja je počela pregovore s EU-om uspješno ih je privela kraju. Turska neće biti prva iznimka", dodao je. "Turci su poznati po strpljivosti", istaknuo je, podsjetivši da je njegova zemlja morala čekati 45 godina samo da bi dobila datum za početak pristupnih pregovora.

Ankara je od 2005. otvorila samo 13 od 35 pregovaračkih poglavlja. Nekoliko poglavlja blokirano je zbog njezina protivljenja da prizna grčki dio Cipra.

Austrija, Francuska i Njemačka protive se punopravnom članstvu Turske u EU-u, zauzimajući se umjesto toga za neku vrstu privilegiranog partnerstva.

Pročitajte još:

- Turcima nije jasno o kojoj krizi MMF priča: Ove godine očekuju rast BDP-a od čak 4 posto!

- Turski studenti dočekali visokog dužnosnika MMF-a, pa ga počeli gađati jajima (VIDEO)

Foto: Flickr/YouTube, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram