Zatvori
Jasmin Hadzic
07/04/2012

Saudijski princ koji posjeduje 3 posto dionica Twittera upravo je naručio najskuplji zrakoplov ikada!

Osebujni saudijski princ Alwaleed bin Talal ponovno u akciji...

Saudijski princ Alwaleed bin Talal dobio je veliku pozornost američkih medija kada je krajem prošle godine otkriveno kako je kupio 3 posto dionica mikro-društvene mreže Twitter za 300 milijuna dolara. Princ, kojeg je Arabian Business proglasio najbogatijim biznismenom "arapskog svijeta", nalazi se na čelu ulagačke kompanije Kingdom Holding.

Njegovo osobno bogatstvo procjenjuje se na oko 21 milijardu dolara.

NYT-ov DealBook donosi vijest o tome kako je bin Talal nedavno od Airbusa naručio posebno uređeni A380 mlažnjak koji će vjerojatno u povijest ući kao najskuplji primjerak privatnog zrakoplova ikada. Princu "obični" A380 nije bio dovoljan, pa je naručio nekoliko preinaka poput posebne garaže za dva Rolls-Roycea, štale za konje i deve (!), krletke za orla i sobe za molitvu koja se okreće oko svoje osi kako bi se princ uvijek mogao moliti u smjeru Meke.

Ah - ti milijarderi...

Bit Talal osim Twittera drži udjele i u Citigroupu, Appleu, Time Warneru i News Corporationu.

Inače - kako biste spoznali kakav je ego ovdje u pitanju dovoljno je spomenuti kako se bin Talal u društvu voli nazivati "Warren Buffettom Bliskog istoka" iako je do golemog bogatstva došao čistom nasljednom linijom (bin Talal je sin prvog saudijskog monarha Abdula Aziz Al Sauda).

Pročitajte još:

- Arapski princ Alwaleed Bin Talal Alsaud planira izgraditi 1 kilometar visok neboder Kingdom Tower

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram