Zatvori
Jasmin Hadzic
10/04/2012

Britanski studenti pokrenuli web stranicu na kojoj iznajmljuju lice oglašivačima i brendovima

Dok prosječni hrvatski student ne mora podizati kredit kako bi otplatio svoje (pre)skupo školovanje, u Velikoj Britaniji situacija je ponešto drukčija...

Dva britanska mladića Ross Harper i Ed Moyse pokrenuli su u listopadu prošle godine web stranicu BuyMyFace na kojoj iznajmljuju površinu svog lica oglašivačima i brendovima. Dvojac u projekt nije ušao zbog testiranja nove forme marketinga, već kako bi otplatio svoje studentske kredite koji su premašili iznos od 50.000 funti!

Ross i Ed stoga pozivaju oglašivače da unajme komadić njihovog lica i na njega postave svoj logotip, adresu web stranice ili promotivnu poruku. Otkad su u listopadu prošle godine pokrenuli ovaj servis s "ličnim" oglasima zaradili su nešto više od 33.000 funti i na dobrom su putu da do kraja ljeta prikupe dovoljno novca za potpunu otplatu svojih dugovanja.

Oglase na njihovim licima do sada su zakupili brojni internet servisi i male tvrtke, ali i veće kompanije poput "Ernst & Younga".

Ako želite pomoći ovim dečkima da otplate svoj studentski kredit - do kraja travnja možete zakupiti jedan dan oglašavanja na njihovim licima za 150 funti, dok tijekom lipnja cijena raste na čak 700 funti po danu oglašavanja.

Pročitajte još:

- Nova dužnička kriza: Svaki američki student bankama u prosjeku duguje više od 140.000 kuna

- Evo kako izgleda društvo znanja u kapitalizmu: Njemački studenti se prostituiraju kako bi platili školarinu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram