Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2012

CVC planira prodati 20 posto dionica Formule 1 u Singapuru za oko 2 milijarde dolara

Prema informacijama koje je jutros objavila agencija Bloomberg, private equity fond CVC će u roku od dva mjeseca prodati 20 posto dionica Formule 1, koje danas vrijede više od 2 milijarde dolara...

Novinska agencija Bloomberg jutros je objavila da će CVC Capital Partners Ltd. u roku od dva mjeseca na javnu ponudu dati 20% dionica Formule 1 koje vrijede više od 2 milijarde dolara, prenosi F1Racing.

Bloomberg je informaciju dobio od strogo povjerljivog izvora koji je otkrio i da CVC s dionicama Formule 1 namjerava izići na Singapursku burzu. S obzirom da 20% dionica procjenjuju na 2 milijarde dolara, ukupna vrijednost Formule 1 trebala bi iznositi više od 10 milijardi dolara!

CVC trenutno posjeduje 63,4% dionica Formule 1, dok ostale dionice drže banka Lehman Brothers (15,3%), Bernie Ecclestone (5,3%) i Bambino Holdings Slavice Ecclestone (8,5%).

Za očekivati je da će se Lehman Brothers u budućnosti riješiti svojih dionica, dok Ecclestone nema namjeru prodavati svoje dionice, piše Bloomberg.

CVC je već angažirao investicijsku banku Goldman Sachs kao savjetnika za izlazak na burzu s dionicama Formule 1 i formiranje inicijalne javne ponude (IPO).

Kada se 20% dionica Formule 1 pojavi na burzi u Singapuru, to će ujedno biti četvrta najveća inicijalna ponuda na njihovom tržištu do sada.

Pročitajte još:

- Ferrari, McLaren i Red Bull namjeravaju otkupiti biznis Formule 1!?

- Bernie Ecclestone zna što radi: Za 5 godina Formula 1 će imati prihode od 3 milijarde dolara!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram