Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2012

Nakon male pauze, ponovno se aktivirala priča o golf parku iznad Dubrovnika i vezanoj "apartmanizaciji"

Nakon godinu i pol dana pauze u pripremi projekta, krajem ožujka u Dubrovniku je obnovljena procedura razvoja golfa kao budućega dodatnog turističkog sadržaja, piše Deutsche Welle donoseći opsežnu priču o kontroverznom građevinskom projektu na Srđu...

Kako se napominje najnovijom odlukom dubrovačkog Gradskog vijeća o nastavku izrade Urbanističkog plana uređenja Golf parka na Srđu, javnosti je posve uskraćeno sudjelovanje u predstojećoj fazi te procedure. Povrh svega je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pogazio vlastitu, više puta izrečenu najavu da će građanima omogućiti referendumsko izjašnjavanje o golfu.

"Ovim se projektom umjesto rekreacijskog prostora za potrebe sviju nas, podvaljuje izgradnja i prodaja vila i apartmana tamo gdje oni inače ne bi smjeli biti, niti bi se drukčije – bez golfa kao opravdanja – tamo mogli naći", rekao je Đuro Capor za Deutsche Welle otkrivajući kako se iza projekta golfa na Srđu krije zapravo apartmanizacija jedinog preostalog dijela tik uz Grad.

Biznis s nekretninama, zaključuje Capor, lažno se predstavlja kao turizam, a uporno zaobilaženje javnosti i generalno javnog interesa – uz određena proceduralna kršenja zakona - navodi na potrebu da se ovim projektom ozbiljno pozabave Državno odvjetništvo i USKOK.

"U svemu se ključnom pokazuje podrška političara investitorima u golf i popratne apartmanske sadržaje, i to političara svih razina i svih vodećih stranaka. U dubrovačkom slučaju, i u aktualnim zbivanjima, čini se kako je presudno ono što je nedavno istaknuo sam dubrovački gradonačelnik: konstelacija u kojoj su on i novi glavni vladin operativac, potpredsjednik joj Radimir Čačić – koji se također izjasnio u korist golfa - članovi iste stranke, HNS-a", zaključuje se u tekstu Deutsche Wellea.

Pročitajte još:

- Britanski ulagači iznad Dubrovnika žele graditi luksuzne vile s bazenima vrijedne 20 milijuna eura

- Izraelski investitor odustao od izgradnje golf parka iznad Dubrovnika!?

- Domaće građevinske tvrtke trebale bi graditi 1,2 milijarde eura vrijedan golf park iznad Dubrovnika

Izvor: DW/Index/PP

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram