Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2012

Japanski tehnološki div u problemima: Sony otpušta čak 6 posto svoje ukupne radne snage!

Japanske novine Nikkei pišu da će Sony nakon četiri godine "u crvenom" za šest posto smanjiti broj radnika što znači da će bez posla diljem svijeta ostati 10 tisuća ljudi...

Mnoge japanske tvrtke, od proizvođača mobitela pa do elektroničkih kompanija, su se našle u problemima zbog jakog jena i konkurencije, kao što su američki Apple i južnokorejski Samsung.

Proizvođači televizora su se posebno našli na udaru pa se procjenjuje da će Sony, Panasonic i Sharp zajedno zabilježiti gubitak od 17 milijardi dolara u fiskalnoj godini koja je upravo završila. Investitori će budno pratiti sutrašnju konferenciju za novinare novog izvršnog direktora Sonnyja, Kazuoa Hiraija, koji je tvrtku preuzeo prošlog mjeseca.

"Pod novim izvršnim direktorom je lakše srezati radna mjesta ili krenuti u novom smjeru", kazao je fond menadžer iz Fukoku Capitala, Yuuki Sakurai te dodao kako bi volio da se Sony više prebaci na druge proizvode osim televizora. "Ako će se držati televizora, možda će voditi rat u kojem ne mogu pobijediti", kazao je Sakurai, piše Guardian.

Krajem ožujka Sonny je imao malo više od 168 tisuća zaposlenika. Uz otpuštanje radnika, moguće je i da će od sedam direktora, koji su radili do kraja ožujka, zatražiti vraćanje bonusa.

Pročitajte još:

- Iznenađenje: Sony Ericsson u četvrtom kvartalu prošle godine nagomilao gubitak od 317 milijuna dolara

Foto: Flickr, Izvor: Index.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram