Zatvori
Poslovni Puls
11/04/2012

Goran Štrok želi Rijeku pretvoriti u centar Europe: Najavljuje gradnju najvećeg nebodera u Hrvatskoj!

Bivši najpoznatiji hrvatski hotelijerski tajkun u razgovoru za Globus najavljuje novi megaprojekt koji bi mogao transformirati Rijeku i šire riječko područje...

Nakon 15 godina bavljenja hotelijerstvom Goran Štrok je zbog financijskih problema lani prodao sve svoje hotele (četiri u Dubrovniku, jedan u Rijeci i jedan u blizini Londona) i potom je napustio Dubrovnik.

Odlučio se javiti na natječaj na kojem će država ponuditi u koncesiju atraktivno zemljište u centru Rijeke. Turistički djelatnici kažu da je parcela od 180 tisuća kvadrata savršena za hotele, stanove, shopping-centre i kongresne centre.

Najava Štrokova projekta u medijima se pojavila 38 dana nakon parlamentarnih izbora. Štrok od toga ne bježi. Priznaje kako su se kockice konačno posložile. Naime, nakon osam godina SDP je na vlasti i u Rijeci i u državi.

"Ja sam po vokaciji ipak ljevičar", kaže.

Ne sumnja kako upravo on ima najbolje reference za takav projekt. Kad je u Račanovu mandatu kupio prvi hotel u Dubrovniku, još nije bio domaća zvijezda hotelskog biznisa. No, nakon nekoliko godina i daljeg širenja u dubrovačkom hotelijerstvu uspio je najpoz­natijem hrvatskom turističkom gradu dati notu luksuza.

Ubrzo se prometnuo u najutjecajnijeg hotelijera.

To je trajalo do financijske krize koju je dočekao potpuno nespreman.

"Rijeka je pod HDZ-om bila kažnjeni grad, a sad ćemo od nje napraviti centar Europe: želim uložiti milijune da tamo sagradim najveći neboder u Hrvatskoj, 2000 luksuznih stanova, kongresni, shopping i aqua centar i marinu za megajahte", ističe Štrok u razgovoru za Globus.

Pročitajte još:

- Ne može Goran Štrok bez hotela: Bivši hotelski magnat želi kupiti stari vojni kompleks kraj Dubrovnika

- Dubrovčani strahuju za radna mjesta: Lukšići iz Štrokovih hotela otpuštaju 140 radnika?

Foto: dulist.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram