Zatvori
Poslovni Puls
11/04/2012

"Lažni" Frankopan jedini predao ponudu za preuzimanje posrnulog dnevnog lista Vjesnik

Ako Narovne novine ne prihvate ovu ponudu za preuzimanje - Vjesnik ide u stečaj...

Britanski investicijski fond Oak Investment Management Group Nikole de Frankopana jedini je dao ponudu za kupnju dnevnog lista Vjesnik. Odluka o ponudi trebala bi se donijeti u idućih nekoliko dana, doznaje se u Narodnim novinama, nakladniku i stopostotnom vlasniku Vjesnika, prenosi HRT.

Ponude za kupnju Vjesnika prikupljale su se do jučer, a jedina pristigla otvorena je danas pred povjerenstvom u kojemu su svoje predstavnike imali i zaposlenici. Neslužbeno se doznaje da je ponuditelj zatražio što hitnije pregovore o konačnom preuzimanju dnevnika koji bi u lipnju, kao najstariji hrvatski dnevni list, trebao proslaviti 72. rođendan.

Prema uvjetima prodaje, novi vlasnik lista mora najmanje dvije godine nastaviti izdavati list, preuzeti svih 98 zaposlenika i ponuditi bankovno jamstvo od gotovo 14 milijuna kuna, na koliko su procijenjeni dugovi Vjesnika prema radnicima, dobavljačima i državi. Kupac preuzima i obvezu da bez odobrenja Narodnih novina u iduće dvije godine neće trećoj osobi prenijeti poslovni udio tvrtke ili nakladnička prava te žig Vjesnika.

Pročitajte još:

- A što drugi čekaju: Samo trećina zaposlenika Vjesnika podržala prodaju tih najstarijih hrvatskih dnevnih novina

- Vjesnik na korak do gašenja: Blokiran račun, imaju dovoljno novca još za samo nekoliko brojeva

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram