Zatvori
Jasmin Hadzic
12/04/2012

Francuska država uložila 32 milijuna dolara u Viadeo - drugu najveću profesionalnu društvenu mrežu

Vjerojatno ste čuli za Linkedin - najveću profesionalnu društvenu mrežu koja broji više od 150 milijuna članova? Ovo je priča o drugoj najvećoj profesionalnoj društvenoj mreži...

Malo je ljudi izvan tehnoloških krugova čulo za Viadeo. No, trebali bismo jer je riječ o drugoj najvećoj profesionalnoj društvenoj mreži koja se fokusirala na tržišta van engleskog govornog područja. Tvrtka sa sjedištem u Parizu osnovana je još 2004. godine, a danas njihovu društvenu mrežu koristi više od 45 milijuna korisnika diljem svijeta. Najbolje od svega - Viadeo je profitabilan biznis i mjesečno dodaje više od milijun novih članova.

VentureBeat javlja kako je Viadeo ovih dana zaključio četvrtu ulagačku rundu tešku 32 milijuna dolara. Zanimljivo, ulaganje je predvodio francuski državni ulagački fond "Fonds Stratégique d’Investissement". Iz Viadea su poručili kako dodatni kapital namjeravaju iskoristiti za jačanje svog prisustva na tržištima Kine, Rusije, Indije i Afrike.

U Kini Viadeo upravlja društvenom mrežom Tianji koja ima više od 10 milijuna članova.

Iako su mnogi prognozirali kako tržište nije dovoljno za dvije "ozbiljne" društvene mreže - Viadeova strategija širenja na "egzotična" tržišta (iz perspektive SAD-a i Europe) za sada se pokazala uspješnom.

A baš poput Linkedina i Viadeo uskoro namjerava izaći na burzu.

Ta francuska tvrtka danas zapošljava više od 400 ljudi, a do sada je osigurala ulaganja od oko 50 milijuna američkih dolara.

Pročitajte još:

- Profesionalna društvena mreža Linkedin ima150 milijuna članova i prihode od 522 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram