Zatvori
Foto: Vjerojatno neće...
Poslovni Puls
16/04/2012

Hoće li se Index.hr naći u financijskim problemima jer Severini mora isplatiti 200.000 kuna?

Protiv nakladnika portala Index.hr pokrenuta je ovrha jer Severini Vučković nije isplatio odštetu zbog objave fotografija iz onog "filmića"...

Matija Babić je u problemima...

Naime, kako javlja Večernji, odvjetnici Severine Vučković pokrenuli su ovršni postupak protiv Index.hr-a jer pjevačici još nije isplatio pravomoćnom presudom dosuđeni iznos od 100.000 kuna. Severina je tražila 125.000 kuna od nakladnika Indexa na ime duševnih boli, no njezin odvjetnik Maro Mihočević kaže da se iznos odštete s kamatama od travnja 2008. i svim sudskim troškovima do danas popeo na otprilike 200.000 kuna.

Uz to njezini su odvjetnici pokrenuli ovršni postupak protiv Indexa i zato što nije objavio pravomoćnu presudu, donesenu potkraj godine, u svih pet dnevnih novina koje su dan poslije prenijele s Indexa objavljenu informaciju o Severini, a kako je sud presudio, što će Index stajati još dodatnih troškova.

Pjevačici koja danas živi obiteljskim životom, trenutačno u Beogradu s partnerom i djetetom, dan kad su objavljene fotografija s njezine videovrpce, na kojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem u brodskoj kabini, kako je svojedobno svjedočila na sudu, njoj je “bio najveća tragedija koja joj se dogodila poslije očeve smrti”. Opisujući tada svoje duševno stanje poslije afere govorila je kako se i ne voli sjećati tih prvih dana te da je prvo doživjela šok, a potom je osjećala konstantan stres.

Podsjetimo, pjevačica je tužila nakladnika Indexa, a koji se u međuvremenu promijenio, jer je na tom portalu 31. svibnja 2004. objavljeno pet fotografija tzv screenshotova pjevačice uz popratni tekst pod nazivom “Ljudi, imamo pornić sa Severinom”. U tužbi se žalila da joj je Index na najgrublji mogući način povrijedio pravo na privatnost te na skandalozan i senzacionalistički način otkrio javnosti njezinu intimu. Na sudu isticala je da su joj na Indexu micanje tih fotografija uvjetovali davanjem izjave, koju je na kraju morala i dati kako bi sporne fotografije nakon nekoliko sati maknuli, piše Večernji.

Tvrtka koja upravlja Index.hr-om, INDEX PROMOCIJA d.o.o., prema podacima Fine prošle je godine ostvarila prihode od 8,2 milijuna kuna i dobit od 230.000 kuna.

Ako ti podaci odgovaraju "pravom stanju" - poslovanje Index-a ne bi trebalo doći u probleme zbog ovrhe teške 200.000 kuna...

Pročitajte još:

- Babićev Index.hr u veljači po prvi put postao najposjećeniji hrvatski internet portal

- Babićev Index.hr sprema novi ušminkani dizajn: Pogledajte kako će izgledati najčitaniji hrvatski news portal

Foto:  Facebook Severina

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram