Zatvori
Jasmin Hadzic
16/04/2012

Španjolci očajni i bez posla, a kralj Juan Carlos preko vikenda spiskao 320.000 kuna na lovački izlet

Društveno - politička elita i dalje ne mari za probleme "običnih" ljudi...

I dok je sve izglednije kako će Španjolska uskoro zatražiti pomoć svjetskih financijskih institucija kako bi izbjegla bankrot državnih financija, a više od 50 posto mladih Španjolaca (do 25 godina) bezuspješno traži posao - tamošnje novinske naslovnice (opravdano) užasavaju građane.

Naime, španjolski kralj, 74-godišnji Juan Carlos ozlijedio se ovaj tjedan na lovačkom izletu u Bocvani. I dok doktori poručuju kako će se kralj vratiti na svoju dužnost za oko mjesec dana, Španjolci zbrajaju troškove kraljevog super-skupog izleta u afričku Bocvanu. El Pais tvrdi kako je Juan Carlos za vikend lov na slonove spiskao oko 44.000 eura - dvostruko više nego što prosječan Španjolac zaradi za godinu dana.

A skandal s luksuznom afričkom avanturom kralja Juana Carlosa sigurno neće pozitivno djelovati na imidž kraljevske obitelji koja se nalazi pod žestokom kritikom medija i javnosti nakon pokretanja istrage oko sumnjivog "preusmjeravanja" novca iz humanitarnih udruga. Bivši rukometaš,  a danas suprug infante Cristine i Vojvoda od Palma de Mallorce - Inaki Urdangarin navodno je preko neprofitne nevladine organizacije za promicanje obiteljskog zdravlja pronevjerio nekoliko milijuna eura.

Pročitajte još:

- Španjoska nogometna liga pred bankrotom: Koliko ćemo još uživati u majstorijama Messija i Ronalda?

Foto: Wikimedia Commons

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram