Zatvori
Poslovni Puls
17/04/2012

Niču kao gljive poslije kiše: Zagreb dobiva još jedan veliki shopping centar - Point

Shopping centara nikad dovoljno u Hrvatskoj! Nešto više od dva tjedna nakon otvaranja novog City Center One na Žitnjaku, stiže vijest o gradnji novog shopping centra na Vrbanima...

edeset milijuna eura vrijedna gradnja šoping centra na Vrbanima III započeta je ovog proljeća na uglu Horvaćanske i Rudeške ulice, a završetak radova planiran je za proljeće 2013. Iza projekta stoje grčki Bluehouse Capital fond i Zagrebačka banka, koja kreditno potpomaže dio investicije. Za razvoj je pak zadužena tvrtka Sonae Sierra, koja je osmislila Point kao kvartovski šoping-centar, doznaje T-Portal.

Za razliku od destinacijskih šoping-centara u koje kupci ciljano putuju i u kojima dulje ostaju, u Pointu stanovnike Vrbana i Jaruna, glavnu ciljanu publiku, misle privući više puta tjedno sportskim sadržajima, kvalitetnijom gastronomskom ponudom umjesto fast food lokala i velikom terasom na drugom katu, na kojoj planiraju različita događanja.

Prvotna ideja o šoping-centru s podrumom, prizemljem i četiri kata smanjena je na dva kata, s obzirom na promjene na tržištu."Bluehouse je ovaj projekt kupio 2007., a investicija je bila stala zbog krize. Projekt smo obnovili uz tvrtku Sonae Sierra, koja ga je zamislila kao kvartovski šoping-centar", objašnjava Igor Hržić iz Bluehouse Capitala. Ovaj nekretninski fond ima sjedište u Grčkoj, djeluje u srednjoj i istočnoj Europi, a među njihovim su ulagačima EBRD, komercijalne banke, mirovinski fondovi i obiteljski uredi iz Europe, SAD-a i s Bliskog stoka, doznaje T-Portal.

Zanimljivo, Bluehous Capital je projekt otkupio od kontroverznog poduzetnika Brune Orešara, no njegov je vlasnički udio u projektu minimalan i kroz neko će vrijeme biti u potpunosti istisnut.

Pročitajte još:

- Stručnjaci: Budućnost maloprodaje leži u internetu, virtualnim blagajnama i robotiziranim kolicima

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram