Zatvori
Poslovni Puls
17/04/2012

Nogometni politolog Zdravko Mamić o raspadu Jugoslavije: Baš smo se za*ebali!

Dinamova alfa i omega Zdravko Mamić razgovarao je sa srbijanskim portalom MozzartSport - a osim brojnih sportskih i nogometnih tema, Mamić je još jednom progovorio o raspadu bivše države i odnosu prema Srbiji...

Sada je sasvim jasno da Zdravko Mamić gaji određene simpatije prema Jugoslaviji. Još je prije dvije godine tvrdio kako je Jugoslavija za njega "bila najljepša država na svijetu", a danas je nešto slično ponovio u razgovoru sa srbijanskim sportskim novinarima.

"Dok smo mi ovdje šetali iz jedne republike u drugu bez putovnica i kontrola, oni su bili razjedinjeni. Sada oni nemaju granice, a mi, ovako razjedinjeni i oslabljeni, žurimo im u zagrljaj. Baš smo se za*ebali", ustvrdio je Mamić i dodao kako nije zadovoljan hrvatskim DA Europskoj uniji.

Mamić je ispričao i kako ga u Srbiji uvijek "dočekaju ko kralja".

"Imam mnogo prijatelja u Srbiji. Oni dolaze u Hrvatsku, ja ih dobro ugostim, a kad ja dođem u Srbiju, na žalost ne tako često, uvijek me dočekaju kao kralja. Taj odnos je izvanredan. Moram Vam reći da isto tako znam da je Hrvatska u infrastrukturi, u standardu otišla naprijed u odnosu na vrijeme kada smo bili zajedno. Ali ovdje (u Hrvatskoj) se nitko ne smije. Pa Vi sami donesite zaključak zašto je to tako", kaže Mamić.

"Nekada smo živjeli u Austrougarskoj, u Jugoslaviji, sutra ćemo živjeti u Europskoj uniji, uvijek ćemo biti na istom prostoru. A žao mi je zbog svega onog što smo propatili. Da je bilo pameti, to se ne bi dogodilo. Ali tko ne gleda u budućnost i živi u prošlosti, taj nije niti zaslužio budućnost", poručio je "maksimirski šerif" na kraju razgovora s novinarima MozzartSporta.

Pročitajte još:

- Evo zašto Mamić ne želi iz Dinama: Ta udruga građana na računima ima više od 150 milijuna kuna

- Pogledajte još jednom to famozno gostovanje Zdravka Mamića u “Nedjeljom u 2″ (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram