Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2012

Lukšići spremaju milijune eura za novu akviziciju: U pitanju hotelska kuća u većinskom vlasništvu države?

Obitelj Lukšić analizira jednu od tvrtki raspoloživih za privatizaciju, potvrdio je Davor Lukšić, koji vodi poslove jedne od najbogatijih obitelji svijeta u Hrvatskoj...

Iako Lukšić nije potvrdio o kojem je novom ulaganju riječ, čini se da su bacili oko na neke od hotelskih kuća koje su godinama registrirane kao imovina koja se treba prodati, doznaje Vjesnik.

"Nikad ne isključujemo mogućnost ulaganja i u druge sektore", kazao je Davor Lukšić za Vjesnik ne želeći otkriti o kojoj se potencijalnoj investiciji radi prije nego se definitivno odluče za ulaganje. A "korak po korak" strategija je koju je Lukšić preporučio ulagačima u Hrvatsku, ističući da se ne treba zaletjeti u prevelika ulaganja, već intenzivno pratiti troškove poslovanja, jer vrlo lako mogu eksplodirati. Zato osim eventualnog sudjelovanja u privatizaciji neke tvrtke, Lukšići zasad neće imati transakcija poput one u kojoj su za više od 120 milijuna eura preuzeli Jadranske luksuzne hotele.

Do kraja godine, kao što je potvrdio Davor Lukšić, namjeravaju završiti proces pripajanja Jadranskih luksuznih hotela tvrtki Excelsa d.o.o. i spojiti poslovanje svih dubrovačkih hotela koje posjeduju. Usporedno rade i na rezanju troškova u hotelima koje su kupili od Gorana Štroka, ali je izrazio oduševljenje transakcijom kojom su stekli 'prekrasne hotele' i 'fantastičnu imovinu'. Lukšići nemaju u planu ni greenfield investicije u Hrvatskoj u srednjeročnom razdoblju, ali ne odbacuju takvu mogućnost u budućnosti.

Pročitajte još:

- Nakon što su preuzeli Štrokove hotele, obitelj Lukšić sada želi kupiti splitski ponos – HAJDUK?

- Dubrovčani strahuju za radna mjesta: Lukšići iz Štrokovih hotela otpuštaju 140 radnika?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram