Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2012

Otvaranje REXPO sajma: Čačić podigao atmosferu najavom golf projekata i izgradnje megamarina

Jadranska regija jedno je od najatraktivnijih ulagačkih odredišta u Europi za sve profile ulaganja. S obzirom na krizu u većini zemalja te regije, svojevrsni nered na tržištu i relativno visoke cijene, investicije u mnogim zemljama regije još nisu krenule zamahom kojim bi mogle s obzirom na potencijal i interes investitora...

Istaknuto je to na prvim panelima kojima je počeo 1. međunarodni sajam investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za jadransku regiju Rexpo Zagreb 2012.

"Investicijski projekti u Hrvatskoj moraju se pripremiti do prihvatljive razine standardiziranog europskog i svjetskog investitora koji će ih tek tada ozbiljno razmatrati," naglasio je prvi potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić otvarajući sajam. Čestitavši organizatorima, Čačić je naglasio da je nevjerojatno da su dosadašnji takvi sajmovi u Hrvatskoj bili gubljenje vremena i dnevnica, napominjući da je pravi trenutak za takav sajam jer cijela jadranska regija postaje sve atraktivnija za ulagače.

Kazao je i da se upravo u Saboru donosi zakon o agenciji za investicije i konkurentnost koja treba pomoći investitorima u pronalaženju projekata u Hrvatskoj, ali ne samo to, nego će u toj agenciji biti i poseban odjel za kreiranje projekata koji mogu biti zanimljivi investitorima, a takvih je u Hrvatskoj dosta. Među tim projektima Čačić je spomenuo golf te nautiku odnosno gradnju megamarina.

Okupljenim investitorima i sudionicima sajma obratio se i danski veleposlanik u Hrvatskoj Bo Eric Weber, koji je također rekao da je pravi trenutak za takav sajam jer se mnogo toga u Hrvatskoj može napraviti. Vjeruje da će se u našoj zemlji pojednostavniti uvjeti za investiranje za strane, ali i domaće investitore.

Dvodnevni sajam organizira zagrebačka tvrtka Expositum. Okupilo se više od 700 sudionika, a predstavit će niz investicijskih projekata. Na sajmu će, uz predstavnike tvrtki, banaka, gradova i županija, biti i predstavnici javnog i privatnog sektora, a na posebnim se štandovima predstavlja više od 35 izlagača. Među sudionicima su i predstavnici iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije te strani investitori iz 30-ak zemalja Europe, Amerike i Azije.

Sajam je počeo panelom o Hrvatskoj kao novim vratima Europe, pri čemu su posebno istaknute mogućnosti luke Rijeka, a sudionici panela o nautičkom turizmu naglasili su kako je to najperspektivniji oblik turizma jadranske regije u kojem se idućih godina očekuju veći investicijski ciklusi.

Foto: Rexpo.hr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram