Zatvori
Poslovni Puls
21/04/2012

Facebook dobio konkurenciju: Mladi hrvatski informatičari pokrenuli društvenu mrežu WOW!

Nećete vjerovati, ali grupa domaćih informatičara vjeruje da Vas može odvući od Facebooka i Twittera na društvenu mrežu WOW...

Hrvatska je dobila novu (svojevrsnu) društvenu mrežu - upoznajte wow.hr!

"Glavna funkcija wow.hr-a je da služi ljude informacijama koje smatraju relevantnim, zanimljivim i pouzdanim, a pritom izgrađuju odnose s drugim korisnicima. Dugoročni cilj ovog domaćeg projekta je na jednoj hrvatskoj stranici predstaviti sve hrvatske ljude. Ako pišete blog, želite slobodno diskutirati o raznim temama na forumu ili jednostavno upoznati nove ljude, na pravom ste mjestu", poručuju pokretači ove društvene mreže.

"Prednosti ovakvog portala su brojne. Sučelje je pregledno i prijateljsko za korištenje, za sve WOW mogućnosti trebate imati samo jedan jedini račun, prijenos svih prijatelja i kontakata vrlo je jednostavan, a svi sadržaji mogu se klikom miša podijeliti sa prijateljima", istaknuo je Marin Zenić, izvršni direktor stranice.

"Wow.hr u jednu cjelinu spaja velik broj web stranica koje svakodnevni korisnik posjećuje, a jednim računom otvorene su sve opcije portala. “Registracija je moguća i putem Facebook ili Twitter računa, štoviše, u portal je integrirana i mogućnost ljudima da, i kada odu sa Facebooka ili Twittera na wow.hr, ostanu u toku sa događanjima na svojoj omiljenoj društvenoj mreži“ istaknuo je Milan Gostimir, osnivač portala.

Iz Wow-a poručuju kako se svaka aktivnost na "portalu" nagrađuje s virtualnim novčićima koji se kasnije mogu zamijeniti za (virtualne) darove.

Wow izgleda kao simpatičan hobi projekt, ali na žalost ništa više od toga...

Svi dosadašnji pokušaji stvaranja "domaće" društvene mreže (kao Net.hr-ov Trosjed) pokazali su se neuspješnima, barem u komercijalnom smislu.

Slična sudbina vjerojatno čeka i wow.

Teško je za očekivati da će wow privući veći broj korisnika (a pod tim "veći broj" mislimo na nekoliko stotina tisuća) koji bi hvalevrijednu ideju domaćih informatičara pretvorili u održiv projekt.

Facebook se na hrvatskom tržištu pokazao kao prejak igrač - čak i za jedan Twitter, a pogotovo za manje društvene mreže koji iza sebe nemaju vojsku iskusnih inženjera, milijune eura kapitala ili revolucionarne ideje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram