Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2012

Tržište novca: Razmjerno volatilna trgovina na svjetskim deviznim tržištima

U četvrtak je bilo razmjerno volatilno na svjetskim deviznim tržištima...

Trgovanje je otvoreno na razinama od oko 1,322 dolara za euro te je na samom početku trgovinskog dana dolar počeo slabiti u odnosu na euro uslijed mogućnosti novog vala monetarnog popuštanja FED-a. Dodatni poticaj rastu deprecijacijskih pritisaka na dolar u odnosu na euro je došao je nakon objave lošijih rezultata s američkog tržišta rada što je poguralo tečaj na razine od oko 1,325 dolara za euro. Suprotno tome, euro se našao pod pritiskom vijesti o padu ekonomskog povjerenja i povjerenja potrošača u eurozoni što je dodatno potaklo zabrinutost oko razvoja  krize u eurozoni. Trgovanje je ipak zatvoreno na nešto nižim razinama od one kojim je otvoreno, 1,321 dolara za euro.

Niti u četvrtak nije bilo većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu. Tako je nakon otvaranja na razinama oko 7,535 kuna za euro, domaća valuta blago aprecirala naspram eura na razine oko 7,532 kuna za euro, gdje je i zatvoren dan. Glavni generator blago povećane ponude deviza bio je korporativni i bankarski sektor.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,532619 kuna za euro.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram