Zatvori
Poslovni Puls
28/04/2012

Tvrtka zbog koje su zaratili Zagreb i Bruxelles upravo je objavila kvartalnu neto dobit od 630 milijuna kuna

Tvrtka zbog koje je trenutno na snazi mini-diplomatski rat između Zagreba i Bruxellesa ostvarila je i više nego dobre poslovne rezultate u prvom ovogodišnjem kvartalu...

INA-ina neto dobit (bez jednokratnih stavki) od 630 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2012. godine predstavlja poboljšanje u odnosu na prethodno tromjesečje kada je neto dobit (bez jednokratnih stavki) iznosila 248 milijuna kuna, što je uglavnom rezultat pozitivnih tečajnih razlika, objavili su iz INA-e.

"Vanjsko makro okruženje, tržišna, regulatorna i politička događanja u Ininim ključnim područjima imali su snažan utjecaj na rezultate INA Grupe u prvom tromjesečju 2012. Poslovanje u Hrvatskoj opterećeno je smanjenom potražnjom za naftnim derivatima i regulatornim ograničenjima vezanim za najvišu cijenu prirodnog plina za kućanstva i male industrijske tvrtke, dok na međunarodnoj sceni INA nije primila nikakve prihode od aktivnosti u Siriji u prvom tromjesečju 2012. Napori menadžmenta kompanije, s druge strane, ostali su usmjereni na povećanje učinkovitosti i kontrolu troškova, što je rezultiralo smanjenjem operativnih troškova", poručuju iz INA-e.

Rezultati za prvo tromjesečje pokazuju kako je EBITDA (bez jednokratnih stavki) dosegnula 1.475 milijuna kuna, što predstavlja manji rast u odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine, kada je taj iznos bio 1.328 milijuna kuna. Dobit iz osnovne djelatnosti (bez jednokratnih stavki) iznosi 834 milijuna kuna, te je ostala na otprilike istoj razini kao i u prethodnom tromjesečju.

"INA Grupa zabilježila je snažni rezultat u prvom tromjesečju 2012. godine - unatoč negativnim kretanjima u poslovnom okružju i izostanku prihoda iz Sirije - uglavnom zbog značajnih napora menadžmenta usmjerenih k daljnjoj optimizaciji aktivnosti i poboljšanju učinkovitosti", rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Pročitajte još:

- S tržišnom kapitalizacijom od 35,7 milijardi kuna INA je najvrijednija hrvatska dionička kompanija

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram