Zatvori
Poslovni Puls
28/04/2012

Čačić pršti optimizmom: Možemo riješiti problem viška zaposlenih u javnim tvrtkama za samo četiri godine!

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je da će Vlada u sljedeće četiri godine riješiti problem viška zaposlenih u javnim tvrtkama, pa tako i u HEP-u...

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o povećanju cijene električne energije, a prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je na pitanje novinara nakon sjednice potvrdio kako se tim povećanjem plaća i višak zaposlenih u toj tvrtki.

Upitan kako i kada će se riješiti problem viška zaposlenih u HEP-u kazao je da će Vlada to riješiti u iduće četiri godine. "Ne samo u HEP-u, nego u svim javnim tvrtkama", kazao je Čačić.
Dodao je da je to zadatak uprave HEP-a. "To je zadatak uprave, a koliko sam uspio doznati do sada od predsjednika uprave oni imaju vrlo staru strukturu, dakle, oni imaju dosta velik prirodni odljev radnika", dodao je.

Upitan za komentar smjenjivanja Sanje Kalambure s mjesta direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon samo sedam dana, zbog postojanja pravomoćne optužnice, Čačić je potvrdio kako je taj slučaj sličan onom HNS-ova Srećka Ferenčaka koji je smijenjen s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Janafa nakon dva dana zbog nepravomoćne presude na godinu dana zatvora zbog malverzacija sa zemljištem.

"Isto kao i za Ferenčaka, trebalo ju je povući, a to je i učinjeno", zaključio je Čačić.

Pročitajte još:

- BAHATO: U posljednje tri godine svugdje pljušte otkazi – osim u Javnoj upravi

- A pitamo se zašto nam je loše: Hrvatska ima dvostruko više zaposlenih u javnom sektoru od EU prosjeka

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram