Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2012

ILO upozorava: Ne možete provoditi politiku štednje i očekivati otvaranje novih radnih mjesta

Stanje sa zapošljavanjem širom svijeta alarmantno je i nije vjerojatno da će se uskoro popraviti, upozorila je Međunarodna organizacija rada (ILO), prenosi HRT...

Mjere štednje, posebno u razvijenim gospodarstvima, štete procesu otvaranja novih radnih mjesta, ističe ILO u najnovijem izvješću.

U agenciji kritiziraju mjere štednje koje provode europske vlade, napominjući da ne samo što nisu smanjile proračunske deficite nego su i naškodile gospodarskom rastu i time utjecale na tržište rada.

Ako se takva politika ne promijeni, europsko tržište rada ostat će prigušeno do kraja 2016. a gospodarski rast usporen, napominju u ILO-u.

Zanimljivo, komentar iz ILO-a stiže samo dan nakon što je procurila vijest da Europska komisija priprema plan ulaganja težak 200 milijardi eura koji bi trebao probuditi uspavano europsko gospodarstvo "gladno" velikih infrastrukturnih projekata.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram