Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2012

Kineska kompanija za koju nikada niste čuli upravo je prodala 150.000 smartphonea za samo 12 minuta

Izvan matične Kine malo poznata kompanija Xiaomi prodala je 150.000 smartphonea za samo 12 minutaa nakon što je pokrenula sedmi krug prodaje putem interneta...

Xiaomi je osnovao kineski internet poduzetnik Lei Jun. Jun je u posao proizvodnje smartphonea ušao s idejom o jeftinim smartphoneovima i malim stručnim timom da bi danas dogurao do položaja uglednog proizvođača visoko-kvalitetnih smartphonea s prihvatljivoj cijenom.

Xiaomi smartphoneovi koštaju oko 2.000 juana (240 eura), što je oko 50 posto jeftinije od Appleovog iPhonea 4. Od kada su se pojavili na tržištu krajem listopada 2011., prodani su u više od 1,6 milijuna primjeraka.

Zanimljivo, Xiaomi prodaje svoje mobitele isključivo putem interneta, s limitiranim količinama koje se mogu kupiti, jer su proizvodni kapaciteti ograničeni.

Ranije ove godine, Xiaomi je osigurao ulaganje od 90 milijuna američkih dolara i to od američkih ulagača IDG Capital, Qualcomm i singapurskog državnog investicijskog fonda Temasek Holdings.

Pročitajte još:

- Pogledajte ovaj fenomenalni koncept modernog kineskog smartphonea (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram