Zatvori
Poslovni Puls
02/05/2012

Sve više Europljana pati od depresije zbog teške ekonomske situacije

Gospodarska kriza pogoršava probleme s mentalnim zdravljem u Europskoj uniji, upozorava Europsko udruženje za depresiju (EDA) u pismu poslanom europskim zastupnicima i dužnosnicima, javlja HRT...

Pismo je poslano u povodu Međunarodnog praznika rada. Ističe se da bi nova europska strategija za zdravlje i sigurnost na radnom mjestu za razdoblje od 2013. do 2020. trebala posvetiti posebnu pozornost depresiji.

Udruženje ističe da će 11% europskih građana u nekom trenutku u svojem životu patiti od depresije. Cijena poremećaja raspoloženja u Europi procijenjena je 2010. na 113,4 milijardi eura. Od te brojke, 63% su neizravni troškovi poput slabije produktivnosti na radnom mjestu i bolovanja.

Predstavnica EDA-e Amelia Mustapha kazala je da je pismo prvi korak u kampanji koja će se voditi cijele godine, uključujući sastanak u lipnju s europskim zastupnicima i predstavnicima Europske komisije. "Postoji hitna potreba za koordiniranim djelovanjem protiv depresije na radnom mjestu", kazala je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram