Zatvori
Jasmin Hadzic
02/05/2012

Izvadite kalendare: Facebook na burzu navodno izlazi 18. svibnja

Usprkos glasinama o navodnoj odgodi IPO-a, Facebook je čini se ipak spreman da se za 15-tak dana pojavi na američkom tržištu kapitala...

Prema pisanju Wall Street Journala, u Facebooku je sve spremno za izlazak na burzu, točnije za inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) koja bi se trebala dogoditi 18. svibnja. Facebookovi predstavnici predvođeni Markom Zuckerbergom, direktoricom operacija Sherly Sandberg i financijskim direktorom Davidom Ebersmanom iući ponedjeljak kreću na rekordno kratki (zbog velikog interesa) roadshow, predstavljanje Facebookovog IPO-a institucionalnim ulagačima kao što su velike bankarske grupacije, obveznički fondovi i drugi ulagači.

Baš kao što se ranije i spekuliralo, Facebook će u samom IPO-u pokušati prikupiti do 10 milijardi dolara dodatnog kapitala (iako su u zahtjevu za IPO naveli 5 milijardi dolara), a vrijednost kompanije koja upravlja najvećom svjetskom društvenom mrežom trebala bi biti procijenjena na oko 100 milijardi dolara.

Američki mediji pišu kako će oko 1.000 Facebookovih zaposlenika i dioničara nakon IPO-a postati novopečeni milijunaši, što već sada kalifornijsko tržište luksuznih nekretnina -  dovodi do usijanja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram