Zatvori
Jasmin Hadzic
03/05/2012

Goldman Sachs izgubio velikog klijenta zbog podržavanja američke gay zajednice

Najmoćnija američka investicijska banka, Goldman Sachs, neočekivano se našla u problemima nakon što je njezin čelnik podržao prava gay zajednice...

Prvi čovjek Goldman Sachsa Lloyd Blankfein već je dugo vremena iznimno aktivan u podršci američkoj gay zajednici. Blankfein je nedavno snimio i promotivni spot za kampanju za legalizaciju istospolnog braka u SAD-u. No, za Wall Street neobično javnu podrška američkim homoseksualcima - Goldman Sachs je doslovno "platio".

Blankfein je tako priznao da ih je jedan veliki klijent napustio zbog njegovih javnih istupa oko "gay pitanja". "Dogodila se žestoka reakcija. Jedan klijent nije više bio zainteresiran za naše usluge", rekao je Blankfein. Odbio je imenovati tog "klijenta", ali je rekao "ako biste čuli to ime, vjerojatno Vas ta reakcija ne bi iznenadila".

Blankfein i šef Bank of America Brian Moynihan ovih su dana podržali djelovanje udruge "Out of the Street" koja zagovara "izlazak iz ormara" za djelatnike središta američke financijske industije - Wall Streeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram