Zatvori
Jasmin Hadzic
04/05/2012

Mladi Talijani utočište od nezaposlenosti i besparice pronašli u...čuvanju ovaca!

Kako je stopa nezaposlenosti premašila 10 posto  - tako si sve više mladih Talijana ne može priuštiti luksuz biranja radnog mjesta...

A prema podacima talijanske udruge poljoprivrednika Coldiretti, mladi nezaposleni Talijani sve se više odlučuju za ulazak u neka tradicionalna zanimanja - poput čuvanja ovaca. Prema njihovim podacima, to je zanimanje nedavno privuklo oko 3.000 mladih Talijana, što je značajno više nego proteklih godina. Tradicionalno, pastiri su obično stariji muškarci, no ekonomska kriza natjerala je i mlade da dobro promisle o vlastitoj budućnosti.

Telegraph tako piše da mladi Talijani biraju jednostavan život na "otvorenom" - jer su se njihove ambicije da postanu uspješni doktori, odvjetnici i inženjeri srušile kao i talijanski gospodarski rast koji je zatomnjen oštrim mjerama štednje.

U izvješću udruge Coldiretti navodi se i kako neočekivan ulazak mladih u pastirstvo donosi boljitak za cijeli sektor. U 80 posto slučajeva mladi pastiri sa sobom donose nove metode i tehnologiju, što na kraju dovodi do veće kvalitete krajnjeg proizvoda, odnosno mesa, vune i sira.

Pa eto - "svako zlo za neko dobro"...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram