Zatvori
Jasmin Hadzic
07/05/2012

Srbijanski aukcijski online servis Limundo traži kapital za širenje na Hrvatsku

Srbijanski aukcijski startup Limundo "pokorio" je tamošnje internet tržište, a sada je na redu širenje na ostatak regije...

U ekskluzivnom razgovoru za PoslovniPuls, generalni direktor Limunda, Vladimir Nikolić ističe kako je njihova ambicija širenje na druga tržišta, uključujući i Hrvatsku, no sve ovisi o tome hoće li pronaći ulagače spremne financirati poslovnu ekspanziju ambicioznog srbijanskog startupa.

Osnovan još "davne" 2005. godine, Limundo je danas uvjerljivo najveća srbijanska online aukcijska platforma s više od 260.000 registriranih korisnika. Iako su braća Nikolić (osnivači Limunda) još 2010. godine razmišljali o otvaranju podružnice u Hrvatskoj, fokus na Srbiju tada je prevladao, no Vladimir nam kaže kako ne odustaju od regionalnog širenja.

"Širenje na hrvatsko tržište vidimo kao veliki izazov i zato se želimo dobro pripremiti za ulazak. To znači stvaranje pravog tima i osiguravanje potrebnih sredstava kako bi se mogli u potpunosti posvetiti širenju Limundo grupe", kaže Nikolić i dodaje kako žele do kraja godine otvoriti Limundo servis u Hrvatskoj.

Ulazak na hrvatsko tržište sada najviše ovisi o pregovorima s fondovima rizičnog kapitala koji bi osigurali potrebni kapital. Trenutno vode pregovore s dva venture capital fonda (jedan regionalni fond, a drugi međunarodni).

"Ako želimo ući na hrvatsko tržište moramo odmah omogućiti našem timu kvalitetan rad i osigurane resurse. Za to fondovi rizičnog kapitala su najbolji izvor financiranja", ističe Nikolić. Doznajemo i kako je Limundo već razgovarao s nekim potencijalnim partnerima u Hrvatskoj, no Nikolić kaže kako nije isključeno da će u Hrvatsku "ući sami", bez potpore nekog velikog medijskog igrača.

"Možda nađemo druge partnere koji nisu medijski, recimo iz e-trgovinskog sektora u Hrvatskoj", kaže.

U razgovoru s Nikolićem stekli smo dojam kako je Limundo spreman za pokretanje hrvatske verzije Limunda, no čeka se financijska injekcija kako bi se što brže krenulo u provedbu idejnih planova.

U svakom slučaju, Limundo dolazi, pitanje je samo kada...

A onda ćemo doznati hoće li Limundo (preko noći) osvojiti hrvatske korisnike svojim inovativnim pristupom i lakoćom korištenja...ili će domaći igrači uspjeti zadržati pozornosti i novčanike ljubitelja online aukcija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram