Zatvori
Jasmin Hadzic
10/05/2012

BRAVO: Hrvatski Farmeron osigurao ulaganje teško 7,7 milijuna kuna!

Sjajne vijesti za malu osječku softversku tvrtku i cijelu hrvatsku IT scenu...

Hrvatski startup Farmeron osigurao je ulaganje teško 1,4  milijuna dolara (7,7 milijuna kuna), objavio je osnivač Farmerona Matija Kopić na službenom Farmeronovom blogu. Farmeron je online servis namijenjen vlasnicima velikih (i malih) farmi pomoću kojeg mogu maksimalno optimizirati gotovo sve elemente proizvodnog procesa.

"Nakon ove posljednje runde financiranja čeka nas mnogo posla oko ustrojavanja prodajnog tima u SAD-u i Europi. Investicija je priznanje našemu radu do sada - ali nikako nije svrha sama po sebi", izjavio je Kopić u razgovoru za PoslovniPuls.

Farmeron danas koristi više od 450 farmi u 14 zemalja!

Uz Kopića Farmeron ima još 7 zaposlenika, a dečki (i jedna cura) su već osvojili brojna priznanja na startup natjecanjima, a prošli su i kroz 500 startups akcelerator program poznatog američkog anđela-ulagača Davea McClurea.

Farmeron je već ranije osigurao ulaganje teško 200.000 dolara za daljnji razvoj svog servisa, no danas objavljeno "seed" ulaganje je sigurno dobra početna platforma za njihov daljnji rast i razvoj s fokusom na tržište SAD-a gdje već neko vrijeme imaju otvoreno predstavništvo.

Kako je napisao Kopić na službenom blogu, 7,7 milijuna kuna vrijedno ulaganje dolazi od grupe ulagača:  Lee Hower (NextView Ventures), Jeff Clavier (SoftTech VS), Reshma Sohoni i Carlos Espinal (Seedcamp), Dave McClure i Christine Tsai (500startups) i Robin i Saul Klein (The Accelerator Group).

Što reći - veliki dan za mladu i ambicioznu ekipu iz Farmerona, ali i za cijelu hrvatsku startup scenu - jer se pokazalo da je moguće ostvariti trag na međunarodnoj sceni čak i iz ovih naših krajeva.

BRAVO!

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram